Další nemocnice potřebuje kvůli covidu pomoc. Zdravotníci ze Zlína hledají pracovníky na oddělení

11. říjen 2020 12:35

Krajská nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně kvůli rychlému nárůstu pacientů s covid – 10 požádala zdravotníky, studenty medicíny a jiných zdravotnických oborů, aby přišli na výpomoc. Zlínský kraj je v celkovém počtu nakažených na 100 000 obyvatel třetí mezi regiony.

„V Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně máme nyní velký nárůst pacientů s potvrzenou nákazou covid-19 a jsme nuceni na vyhrazená pracoviště centralizovat náš kmenový personál. Potřebujeme však výpomoc zejména na odděleních, která tento personál uvolní. Prosíme všechny ochotné zdravotníky, kteří nám chtějí pomoci, aby nás kontaktovali na e-mailu: jana.pajak@bnzlin.cz,“ uvedla nemocnice na svém facebookovém profilu.

Čtěte také

O výpomoc už několikrát požádala také nemocnice v Uherském Hradišti. Rychle přibývá lidí, kteří jsou kvůli nákaze hospitalizováni.

"Epidemiologická situace v okrese Uherské Hradiště je mimořádně závažná. Predikce přísunu covidových pacientů jak na standardní, tak na intenzivní lůžka Uherskohradišťské nemocnice, jsou alarmující. Jsme nuceni omezovat neakutní péči a vytvářet lůžkové i personální kapacity ke zvládnutí probíhající krize," oznámil na facebooku ředitel nemocnice v Uherském Hradišti Petr Sládek. Dodal, že cílem těchto opatření je udržet akutní péči.

Ve Zlínském kraji v sobotu přibylo 285 potvrzených nákaz novým koronavirem, kterých je ve srovnání s minulou sobotou o 85 více. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví. O víkendech se v Česku méně testuje.

V pátek ve Zlínském kraji přibylo rekordních 676 nákaz covid-19. Byl tak překonán čtvrteční nárůst, který byl 422 případů. Počet nakažených se ve Zlínském kraji začal výrazně zvyšovat hlavně tento týden. V kraji se aktuálně s nákazou novým typem koronaviru potýká 3782 lidí. Vyléčilo se 2598 nakažených a 42 lidí v souvislosti s nemocí covid zemřelo.

Spustit audio

Související