DAB+ multiplex Allgäu Donau Iller s optimálním pokrytím regionu

14. březen 2023

Bavorský digitální multiplex AllgäuDonauIller, který dříve pokrýval pouze oblast Allgäu pod stejnojmennou identifikací, v tuto chvíli zajišťuje signálem ze všech vysílačů optimální pokrytí. Shodují se na tom diskutující portálu Radioforen.de. V tuto chvíli je spuštěna rozhlasová síť ze šesti lokalit.

„Vzhledem k tomu, že multiplex 11B OAS z Bádenska-Württemberska nyní pokrývá i velké části regionu Allgäu, zajímalo by mě v tuto chvíli, zda je ještě nutné dvojité obsazení Radia 7, Donau 3 FM a Radia Seefunk?,“ ptá se na diskusním portálu Radioforen.de uživatel s přezdívkou HerH63. Překvapuje ho také paralelní distribuce stanice RSA Radio, která je k dispozici ve třech regionálních verzích.

„RSA Radio mohu zapnout, kdykoli chci, a zaručeně uslyším stále to samé na všech třech verzích. Jinak si myslím, že záběr programů je v pořádku. V tomto případě bych rád upozornil na Allgäu-Hit, Radio Schwaben a RT1 MM,“ doplnil diskutující, kterého doplnil další posluchač s tím, že první dvě stanice patří skutečně k tomu nejlepšímu, co multiplex nabízí. Rozhlasová síť funguje na kanálu 8B, s venkovní anténou ji lze zachytit i v části Čech.

autor: lukpo
Spustit audio

Související