Cuketovo-ořechová bábovka
Cuketa se do bábovek často nedává, ale do různých dalších moučníků ji v sezóně možná i vy rádi přidáváte. Díky chuťově neutrální zelenině je každá buchta mnohem jemnější a vláčnější.
Budete potřebovat:
- 200 g cukety
- 250 g hladké mouky
- 200 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
- 125 ml oleje
- 100 g mletých ořechů
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 lžička skořice
- čokoláda na polití
Postup:
- Cuketu nastrouháme a vymačkáme přebytečnou vodu.
- Vejce ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem, skořicí a olejem.
- Přidáme nastrouhanou cuketu.
- Mouku smícháme s práškem do pečiva a strouhanými ořechy.
- Vše spojíme a formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou nebo hrubou moukou.
- Těsto nalijeme do formy a pečeme asi 50 minut při 180 stupních.
- Necháme lehce povychladnout a opatrně vyklopíme.
- Na závěr polijeme čokoládovou polevou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.