Čtyři loupežná přepadení za čtyři dny!

11. duben 2003

OLOMOUC - Již čtvrté loupežné přepadení za uplynulé dva dny řeší olomoučtí kriminalisté. Maskovaní ozbrojení lupiči přepadli po 16. hodině odpoledne poštu v Olomouci-Holici a ukradli dosud neupřesněnou finanční částku...

Podle policejní tiskové mluvčí Marty Vlachové vnikli dva muži maskovaní v kuklách a tmavých brýlích do budovy pošty a přeskočili pult "Křikli na ženy, aby zachovaly klid, vzali zásuvky, vybrali ze zásuvek peníze a utekli," řekla dnes Českému rozhlasu Vlachová. Při přepadení nebyl nikdo zraněn.

Policisté ještě nedopadli pachatele ranního přepadení poštovního vozu ve Šternberku, ani pachatele včerejšího přepadení spořitelny v Bohuňovicích."Neznámý pachatel vešel do spořitelny v Bohuňovicích ve čtvrtek kolem 17:00. Na pracovnici za přepážkou namířil pistoli a pod pohrůžkou jejího užití požadoval peníze. Žena mu z obavy o svůj život vydala několik desítek tisíc korun," informovala ČTK severomoravská policejní mluvčí Soňa Bradáčová.

Úspěšní byli ale policisté v případě včerejšího přepadení čerpací stanice v Olomouci, ze které si ozbrojený muž z Prostějova odnesl deset tisíc korun. Později jej však zadrželi policisté.

autoři: RUS , pav | zdroj: ČTK
Spustit audio