Čtvrteční Noční linka: Rozumíte si víc s mladšími nebo staršími?

22. listopad 2018

Máte raději společnost starších a nebo mladších lidí? V jakých případech? Máte spíš mladší nebo starší kamarády? A jak jste to měli, nebo máte s partnery, byli mladší nebo starší? Čím vás mladší a naopak starší lidé obohacují, co jste se od nich naučili?

Moderátorovi Noční linky Karlu Sladkému napsala paní Jitka z Jihlavy,která si už od mládí spíš rozuměla se staršími lidmi. Bylo jí mezi nimi více dobře. Cítila z nich klid, pohodu a moudrost. Po střední zdravotnické škole se nakonec stala ošetřovatelkou v jednom pečovatelském domě pro seniory. Napsala, že nelituje. I když je její práce náročná, tolik ji obohacuje.

Cítí vděčnost za to, co dělá a je jí mezi babičkami a dědečky dobře. Partnera má o 10 let staršího. Píše, že jí to maximálně vyhovuje a je spokojená. S mladšími kluky si prý tak nějak nikdy neměla co říct, přišlo jí, že se na ni jen vytahovali a předváděli a to ji zrovna nebavilo. Ve společnosti starších a duševně vyzrálých lidí se cítí odjakživa dobře.

Zajímá ji, jak to máte v životě Vy a jaké jsou Vaše zkušenosti a příběhy se společností mladších nebo starších lidí? Na vaše příběhy se těší moderátor Noční linky Karel Sladký. Můžete mu k tématu už teď napsat přes tuto internetovou stránku nebo mu zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na telefonní číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.