Covid komplikuje začátek školního roku. První školy hlásí, že výuku ve třídách nezahájí

28. srpen 2020 13:31

Základní školy Na výsluní v Uherském Brodě a v Nivnici kvůli karanténě 1. září nezahájí výuku ve třídách. Děti se budou učit na dálku.

„Ředitelství Základní školy Nivnice informuje žáky a jejich rodiče, že na základě oznámení Krajské hygienické stanice Zlín je s okamžitou platností přerušen provoz základní školy, a to z důvodu rizikového kontaktu zaměstnanců školy s osobou pozitivně testovanou na covid,“ je napsáno na stránkách školy v Nivnici.

Až do odvolání se žáci budou učit z domova. Podobná situace je i v základní škole v Uherském Brodě. Tam je v karanténě až na dva kantory celý učitelský sbor

Informační leták ministerstva školství ohledně adaptace žáků po návratu do školy

„Je mou povinností Vás informovat, že pedagogičtí pracovníci našeho sboru byli v době plnění pracovních povinností spojených s přípravou nového školního roku v rizikovém kontaktu s osobou, která byla pozitivně testována na onemocnění covid. Všem osobám z tohoto rizikového kontaktu byla nařízena 14denní karanténa a budou testováni,“ uvedla na stránkách školy ředitelka Dagmar Bistrá.

Provoz školy je na neurčito uzavřen, slavnostní zahájení 1. září, nástup do školy ani výuka se v nejbližších dnech nekoná. Očekávejte, že distanční výuka pravděpodobně cestou on-line, jak byla odzkoušena v minulém školním roce, bude zahájena 7. září,“ doplňuje ředitelka.

Také zaměstnanec Základní školy Okružní ve Zlíně má covid. 23 lidí je v karanténě.

Krajská hygienická stanice nechala všechny otestovat metodou PCR. Jedna skupina testovaných má potvrzený negativní výsledek. Na výsledky ostatních testů se čeká.

Podle vyjádření zlínského magistrátu zatím není jasné, jestli situace ve škole ohrozí start nového školního roku.

autor: Český rozhlas Zlín
Spustit audio

Související