Čokoládový chlebíček
O Češích se občas s nadsázskou říká, že jsou chlebíčkovým národem. Dnes to ale nebude chlebíček se šunkou, ani s vlašským salátem, nýbrž jako stvořený pro posezení k čaji či kávě.
Budete potřebovat:
- 150 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 180 g změklého másla
- 150 g cukru
- 100 ml mléka
- 3 vejce
- 50 g čokoládových čoček
- 4 lžíce kakaa
- 80 g strouhaných mandlí
- hořká a bílá čokoláda na polití
Postup:
- Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny.
- Postupně zašleháme vejce, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.
- Nakonec vmícháme čokoládové čočky.
- Formu na biskupský chlebíček vymažeme tukem a na dno vystříhneme pruh pečicího papíru, boky vysypeme moukou.
- Do formy navrstvíme těsto a pečeme asi 45 minut při 170 stupních.
- Necháme vychladnout na mřížce.
- Vychladlý chlebíček pocákáme cik cak tmavou a bílou čokoládou a servírujeme k čaji.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka