Čokoládový chlebíček

O Češích se občas s nadsázskou říká, že jsou chlebíčkovým národem. Dnes to ale nebude chlebíček se šunkou, ani s vlašským salátem, nýbrž jako stvořený pro posezení k čaji či kávě.

Budete potřebovat:

  • 150 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 180 g změklého másla
  • 150 g cukru
  • 100 ml mléka
  • 3 vejce
  • 50 g čokoládových čoček
  • 4 lžíce kakaa
  • 80 g strouhaných mandlí
  • hořká a bílá čokoláda na polití

Postup:

  1. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny.
  2. Postupně zašleháme vejce, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.
  3. Nakonec vmícháme čokoládové čočky.
  4. Formu na biskupský chlebíček vymažeme tukem a na dno vystříhneme pruh pečicího papíru, boky vysypeme moukou.
  5. Do formy navrstvíme těsto a pečeme asi 45 minut při 170 stupních.
  6. Necháme vychladnout na mřížce.
  7. Vychladlý chlebíček pocákáme cik cak tmavou a bílou čokoládou a servírujeme k čaji.

autor: Zuzana Plíšková