Cirkus na Pustevnách. Řezbáři vytvořili ledové sochy s tematikou cirkusového prostředí

12. únor 2021

Řezbáři opět vytvořili na Pustevnách sochy z ledu a sněhu, tématem letošního ročníku je cirkusové prostředí. Návštěvníci je budou moci obdivovat už o víkendu.

Pustevny v Beskydech nabízí jako každý rok galerii ledových soch. Sochy vznikly z dvaceti tun ledu a sněhu a vytvořila je čtveřice řezbářů. Organizátoři je kvůli protiepidemickým opatřením neumístili do stanů, sochy stojí ve větší vzdálenosti od sebe v blízkosti horní stanice lanovky.

Tématem letošního ročníku je cirkusové prostředí. K vidění jsou čtyři velké ledové sochy a taky obří stěnu ze sněhu, která vyrostla pod lanovou dráhou. Stěna má délku téměř 80 metrů a místy je i 3 metry vysoká, takže je krásně vidět už z lanovky.

Čtěte také

Tvůrce letos potrápilo počasí. Na Pustevnách napadlo od středy okolo 30 centimetrů nového sněhu, foukal také silný vítr.

I o víkendu má být mrazivo, proto horská služba rozhodně nedoporučuje spojit návštěvu Pusteven s hřebenovými túrami ani výletem na běžky. Kvůli sněžení a větru totiž nemůžou být běžkařské trasy upraveny.

Pustevny - tvorba ledových soch 2021 - zasněžení velbloudi
autoři: Gabriela Hykl , Růžena Vorlová | zdroj: Český rozhlas Zlín
Spustit audio

Související