Čína po česku

Číňan by asi zas jednou zíral…

Suroviny:

500 g vepřového plecka nebo kýty nebo kuřecího masa

kořenící směs ČÍNA

zelená část pórku

1-2 červené papriky

2 lžíce sádla

Postup:

  1. Maso nakrájíme na menší kousky, zprudka osmahneme na sádle, poprášíme kořenící směsí, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka.
  2. V závěru přidáme na kostičky nakrájené papriky a na půlkolečka nakrájený pórek a krátce podusíme, zelenina by měla křupnout.
  3. Podáváme s rýží, maso není potřeba solit, soli je dost v kořenící směsi.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.