Chudí rytíři
Vzpomínáte si na oblíbená jídla z dětství? Většinou byla úplně jednoduchá, věhlasní šéfkuchaři by nad nimi možná ohrnovali nos, ale my na ně nedáme dopustit.
Budete potřebovat:
- 8 plátků staršího světlého toastového chleba/bagety
- povidla
- 3 vejce
- cca 100 ml mléka
- špetka skořice
- vanilkový cukr
- 100 g mletých mandlí
Postup:
- Plátek pečiva vždy namažeme povidly a přiklopíme druhým plátkem.
- Do jednoho hlubokého talíře dáme mléko rozmíchané s vanilkovým cukrem a skořicí, do dalšího rozkvedlaná vejce.
- Do třetího nasypeme mleté mandle. Slepené plátky pečiva vždy namočíme nejprve krátce v mléce, poté ve vejcích nakonec obalíme v mandlích.
- Smažíme v rozpáleném tuku dozlatova z obou stran.
- Po usmažení rozkrojíme na menší dílky.
- Servírujeme teplé, posypané moučkovým cukrem a doplněné vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka