Chodba z baťovských dob už nebude bránit opravě křižovatky u Velkého kina ve Zlíně. Kupuje ji město

28. červen 2020 16:36

Projekt počítá s narovnáním Mostní ulice, která se napojí na Březnickou ulici v úrovni odbočky k hotelu Moskva

Město Zlín by v těchto dnech mělo získat do svého majetku chodbu vedoucí pod třídou Tomáše Bati u sídla krajského úřadu.

Čtěte také

Právě tato chodba bránila rekonstrukci křižovatky s ulicemi Mostní a Březnická u Velkého kina. Město mělo na opravy už dříve hotovou dokumentaci pro územní rozhodnutí.

Jde o jednu z nejdůležitějších křižovatek ve městě, její rekonstrukce má stát 80 milionů korun.

Projekt počítá s narovnáním Mostní ulice, která se napojí na Březnickou ulici v úrovni odbočky k hotelu Moskva. Na křižovatce budou nově odbočovací pruhy a semafory.

Radnice původně chtěla zároveň upravit parkoviště u křižovatky a nad sousedící točnou městské hromadné dopravy. Celou oblast pod sportovní halou si ale nechá vyřešit odborníky v rámci architektonické soutěže, kterou chce teprve vypsat.

Podle Jaroslava Bergera, který v sedmdesátých a osmdesátých letech pracoval v odboru civilní ochrany v areálu Svitu, byly únikové tunely z baťovského areálu čtyři. Jedna chodba vedla z budovy mrakodrapu k Majáku, kde byly kryty pro zaměstnance firmy Baťa. Další pak k zimnímu stadionu, k nádraží i k dalším budovám v areálu.

Vyústění tunelů ve Zlíně
autor: Lukáš Veselý

Související