Český rozhlas Brno oslavil své 95. narozeniny velkým koncertem na Brněnské přehradě

1. červen 2019

Český rozhlas Brno slaví 95. narozeniny. Jako hlavní dárek pro všechny posluchače, nejen Brňany a Moravany, připravil na 1. červen koncert na Brněnské přehradě.

Brněnským rozhlasem prošla řada hereckých a hudebních legend. Svou slávu na vlnách nejstaršího moravského rádia zažil Karel Höger, Oldřich Nový nebo Jožka Černý a zástupy dalších. Proto se brněnský rozhlas rozhodl uspořádat velkou moravskou oslavu svých narozenin.

Moravia Brass Band je jedno z nejlepších těles svého druhu u nás. Celkem 30 hudebníků, kteří hrají slavné filmové melodie nebo legendární písničky převážně na dechové nástroje doprovází Aničku Slováčkovou a Petra Bendeho.

Rozhlasový Big Band Gustava Broma

V druhé části programu pak vystoupí Big Band spjatý s brněnským rozhlasovým studiem. Rozhlasový Big Band Gustava Broma pod vedením Vlada Valoviče představí své sólistky – Zuzanu Gamboa, Andreu Zimányiovou a hvězdu slovenské verze pořadu „Tvoje tvář má známý hlas“ Ivanu Regešovou. Přestože má Rozhlasový Big Band Gustava Broma své kořeny v Brně, doprovází přední české a nejen české zpěváky a muzikanty. Pro spolupráci si rozhlasový Big band vybral i poloviční Valach Ondřej Gregor Brzobohatý, který speciálně pro diváky na Brněnskou přehradu chystá velkou klavírní show.

Celý koncert pak vyvrcholí prvním ohňostrojem letošního ročníku festivalu Ignis Brunensis. Je tak velká šance, že koncert přímo na místě uslyší přes 100 tisíc lidí a další desítky tisíc v rozhlase.

autor: Jiří Kokmotos

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.