Část obchvatu Otrokovic nebude i nadále a minimálně do konce roku 2022 zpoplatněna

6. srpen 2021 13:28
Zprávy ze Zlínska

Severovýchodní část obchvatu Otrokovic na Zlínsku, který je součástí dálnice D55, nebude zpoplatněna minimálně do konce roku 2022. Potvrdilo to Ministerstvo dopravy. O postupu na následující období v současné době ministerstvo jedná.

doŘidiči nemusí platit dálniční poplatek za užívání severovýchodního obchvatu Otrokovic od roku 2018, kdy byl úsek mezi exity 30 a 32 zařazen do seznamu výjimek.

Vedení Otrokovic se však obává, že po dokončení dalších úseků této dálnice bude tato část obchvatu opět zpoplatněna. Zaslalo proto na ministerstvo žádost o zachování výjimky.

Ministerstvo dopravy v písemné odpovědi slíbilo, že do konce roku 2022 nebude severovýchodní část obchvatu zpoplatněna. "Mimo jiné ale také uvádí, že dálnice D55 se bude v následujícím období scelovat v dálniční tah napojený na dálniční síť, kde důvody pro výjimku z časového zpoplatnění musí být řádně obhájeny, pokud vůbec budou jakékoliv výjimky zachovány," uvedla mluvčí otrokovické radnice Romana Pastuszková.

Nová část obchvatu

Silničáři na konci června zprovoznili část dostavovaného jihovýchodního obchvatu Otrokovic. Řidiči mohou zatím jezdit pouze jedním pásem dálnice, a to v jednom pruhu v každém směru. Provizorní režim potrvá nejspíše do podzimu, kdy plánuje Ředitelství silnic a dálnic ČR zprovoznění obou jízdních pásů obchvatu. Nová část obchvatu není zpoplatněná. 

autoři: Lukáš Veselý , Růžena Vorlová | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související