Bzenecký losos
Rybu nebo rybí maso byste v tomto originálním receptu hledali marně. Jde totiž o pálivou omáčku k masu nebo na topinky.
Budete potřebovat:
2 kg červených paprik
1/2 kg cibule
4 hřebíčky
1/2 balení kořeněné směsi k nakládání zeleniny
150 g krystal cukru
100 ml olej
200 + 50 ml dcl octu
5 feferonek
Postup:
1. Všechny suroviny pomeleme.
2. Vaříme spolu se 4 bobkovými listy, až směs začne bublat.
3. Vaříme tak dlouho, až se odpaří voda a směs získá konzistenci drceného lososa.
4. Plníme do skleniček a sterilujeme 20-30 minut při 100°C.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka