Brownies
Tajemství brownies podle herečky Katherine Hepburn prý bylo ve větším množství másla i cukru ale jen troše mouky. A také tedy v propečení tak akorát – když to přetáhnete, bude moučník suchý. Neměl by být jako buchta, ale skutečně vlhký.
Budete potřebovat:
- 115 g másla
- 2 tabulky hořké čokolády
- 120 g cukru
- 30 g hladké mouky
- 2 vejce
- 1/2 hrnku sekaných ořechů
- špetka soli
- vanilka
Postup:
- Čokoládu nalámeme a spolu s máslem ji rozpustíme ve vodní lázní.
- Přimícháme cukr a necháme povychladnout.
- Pak opatrně vmícháme rozkvedlaná vejce, vanilku, ořechy a mouku se špetkou soli.
- Vlijeme na tukem vymazaný plech s vyšším okrajem a pečeme asi 30-40 minut při 165 stupních.
- Rozkrájíme a servírujeme se zakysanou smetanou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka