Brambory se jí určitě v každé rodině. Jak je připravit správně a vždy chutně?

Brambory máme snad všichni rádi, a tak dnes prozradím pár triků na jejich přípravu.

Vařte je zásadně na mírném ohni. Velkým varem se totiž na povrchu rozsypou a uvnitř zůstanou polosyrové. Vaříte-li je ve slupce, vždycky vodu trochu osolte. Slupka tolik nepopraská.

Brambory se uvaří rychleji, přidáte-li do vody špetku prášku do pečiva. A staré brambory vylepšíte, když do vody přidáte malinko cukru. Brambory jsou zkrátka nesmrtelné a hlavně nenahraditelné. 

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.