Bramborové lívance

Co udělat se zbylou bramborovou kaší? Vyzkoušejte tyhle bramborové placičky podle receptu Zuzky Plíškové. Při dávkování se řiďte svým okem, protože hodně závisí na tom, jak hustou nebo naopak řídkou kaši zpracováváte.

Budete potřebovat:

300 g bramborové kaše
1 vejce
3 lžíce hladké mouky
70 g strouhaného sýra
sůl, pepř
nadrobno nasekaná cibulka

nasekaná petrželka
zakysaná smetana

Postup:

1. Kaši (nejlépe už z předešlého dne) smícháme s cibulkou, vejcem, sýrem a hladkou moukou, kterou podle potřeby můžeme ještě přidat.

2. Dochutíme.

3. Tvarujeme asi centimetr silné placičky,které obalíme v mouce a dozlatova smažíme v rozpáleném oleji.

4. Podáváme s petrželkou a zakysanou smetanou.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.