Bramboráky z kysaného zelí
Dnešní Apetýt nabízí recept na bramboráky z kysaného zelí. Tyto smažené placky se ale dělají trochu jinka, než jste zvyklí – připravují se totiž z brambor dopředu uvařených. A to nejlépe jeden den.
Budete potřebovat:
- 500 g brambor
- 250 g kysaného zelí
- 200 g uzeného masa
- 2 vejce
- 2 lžíce škrobové moučky
- 1 cibule
- petrželka
- sůl, pepř
Postup:
- Dopředu uvařené brambory oloupeme.
- Kysané zelí slijeme a propláchneme studenou vodou.
- Pokrájíme ho na menší kousky.
- Spolu s na kostičky nakrájenou cibulí a uzeným opekáme asi 10-15 minut na pánvi s rozpáleným sádlem.
- Brambory nastrouháme, přidáme k nim vejce, škrobovou moučku a zelí a vymícháme těsto.
- Ochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou.
- V pánvi rozpustíme tuk a lžící do něj klademe těsto tak, aby vznikly menší bramboráčky.
- Smažíme je dozlatova z obou stran.
- Podáváme samotné nebo jako přílohu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka