Bouřka ve Zlínském kraji lámala stromy a zaplavovala sklepy. V Chropyni pršelo nejvíc v Česku

21. červenec 2019 18:16

Hasiči po bouřce čerpali vodu ze sklepů a odstraňovali popadané stromy.

Hasiči ve Zlínském kraji odstraňovali dnes odpoledne po prudkém lijáku stromy popadané na komunikace.

Čerpali také vodu ze zatopených sklepů. V souvislosti s odstraňováním následků odpolední bouřky vyjížděli v kraji k 15 událostem, řekkla mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Nejvíce výjezdů měli podle ní hasiči na Kroměřížsku. V Chropyni čerpaly jednotky vodu z tělocvičny a výtahové šachty bytového domu, kde voda vystoupala do metrové výšky.

"V Dřínově hasiči odstraňovali bahno naplavené na cestu. V Kroměříži na ulici Hulínská odčerpávali vodu ze sklepa místní firmy a na ulici Hlávkova ze sklepa domu," uvedla Javoříková.

Následky bouřky v Ludslavicích

A zhruba 15 rodinných domů zaplavila v Ludslavicích na Kroměřížsku voda odtékající z nedalekého pole. Ve Školní ulici ji odčerpávalo sedm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů.

"Hasiči zjistili, že po vydatném dešti došlo ke splavení bahna a ke ztečení veškeré vody z polí do zahrad rodinných domů. Laguny, které se vytvořily na zahradách, ohrožují rodinné domy a zaplavují sklepy. Hasiči odčerpávají vodu ze sklepů a vzniklých lagun pomocí kalových a plovoucích čerpadel," uvedla mluvčí.

Ve Chvalčově a Hošticích na Kroměřížsku odstraňovali hasiči stromy spadlé na silnici. Stejný typ zásahu absolvovali také v Bánově a Přečkovicích, místní části Bojkovic na Uherskohradišťsku. 

Následky bouřky v Ludslavicích
autor: pes
Spustit audio

Související