Botičky pro nejlepšího přítele člověka neznamenají botičku pro auto!

30. prosinec 2014

Na bílé Vánoce jsme letos mohli jen vzpomínat, na Štědrý den bylo počasí spíš jarní, než jaké by mělo být uprostřed zimy. Dlouhodobá předpověď se ale vyplnila a tak přišel konečně sněžení a také pořádný mráz.

Proto na řadu přicházejí bundy a kožichy, teplé rukavice a čepice.

Myslet musíme nejen na své zdraví, ale také na zdraví našich pejsků.

S veterinárním lékařem MUDr. Petrem Faltou na ně, v každém případě, myslela v těchto dnech také redaktorka Jana Tomková.

Čtěte také

Bundy a pláště pro naše čtyřnohé přátele nejsou zbytečnou módou, ale nezbytností. Ale když nastanou velké mrazy, je třeba chránit psům také tlapky? A mají vůbec v takovém počasí psi chodit ven?

"Můj názor se diametrálně změnil hlavně v oblasti bytových psů. Takový pes není otužilý, tak je pro něj obleček naprosto namístě. A ve městech se často solí chodníky. Proto je potřeba našim mazlíčkům venku chránit také při venčení tlapky", říká MUDr. Petr Falta a dodává:

"To souvisí se situací kdy je enormní mráz. Můžete psovi nohy namazat detergenční látkou, nějakou mastí, nebo můžete nasadit botičky. Určitě je třeba na hygienu tlapek velmi dbát a po návratu z procházky je omýt a natřít nějakou vazelínou".

Krém, lůj a řepíkový čaj - boj proti popraskaným psím tlapkám
autor: TK
Spustit audio