Běžkaři na Valašsku budou mít kvalitně upravené tratě. Kraj za 250 kilometrů zaplatí osm set tisíc korun

Téměř osm set tisíc korun zaplatí Zlínský kraj za úpravu lyžařských běžeckých tras. Údržba se týká zhruba dvou set padesáti kilometrů především na Valašsku.

O dotaci si mohly zažádat jak právnické osoby, tak podnikající fyzické osoby. Hejtmanství podpořilo všech osm přijatých žádostí.

Peníze získá Sdružení Valašsko – Horní Vsacko, Sport centrum Kohútka, společnost Vsacký Cáb, Sportovní klub Brumov-Bylnice, Podhostýnský mikroregion, Běžecký areál Pustevny a také dvě obce: Velké Karlovice a Valašská Bystřice.

„V našem kraji se nachází řada atraktivních lyžařských tras. Aby dobře sloužily, je třeba se o ně pravidelně starat. Často však jde o poměrně nákladnou činnost, proto jsme se již podruhé rozhodli ji finančně podpořit. Jsme přitom v tomto ohledu jedním z mála krajů," uvedl radní Zlínského kraje Jan Pijáček, zodpovědný za cestovní ruch.

Příjemci získají dotace v rozmezí od 40 tisíc do 175 tisíc korun.

Využít je mohou na servis sněžných strojů určených k úpravě lyžařských tras, na mzdové náklady pracovníků či na nákup pohonných hmot. Podmínkou je, že každý sněžný stroj musí být povinně vybaven GPS zařízením pro sledování polohy.

autor: pes

Související