BeneFičák pro Moravu chce i nadále pomáhat lidem, které v létě zasáhlo tornádo. Pomoc stále potřebují

2. prosinec 2021 10:58

V létě pomáhali v Moravské Nové Vsi, kterou zasáhlo tornádo. Teď chtějí dobrovolníci ze Zlína místním lidem pomoci benefiční výstavou fotografií, které získali přímo od zasažených rodin.

I půl roku od řádění tornáda je situace mnoha rodin v jihomoravských obcích velmi složitá. Pomoci těmto lidem se proto rozhodla skupina dobrovolníků ze Zlína. Pro postižené lidi pořádají benefiční výstavu fotografií s příhodným názvem BeneFičák pro Moravu. Jde o autentické fotografie z mobilů místních občanů po tornádu.

Stěžejní fotkou akce je fotografie okna jednoho z místních domů po průstřelu kládou, která se poté zaryla do stěny obýváku a jen o asi půl metru minula jeho obyvatele. Vytvořené praskliny v okně vytvořily obraz, který připomíná andělíčka s trumpetou.

Fotografie včetně prostorové instalace ze sutin poničených domů z Moravské Nové Vsi budou k vidění od soboty 4. prosince 2021 v Městském divadle Zlín. Výstava potrvá až do 3. ledna. Do stejného data mohou lidé zasílat finanční dary na pomoc lidem z této oblasti.

Jakým způsobem lze přispět a kam peníze poputují? I o tom mluvila s organizátory akce redaktorka Českého rozhlasu Zlín Tereza Cedidlová.

autoři: Tereza Cedidlová , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související