Bavorský rozhlas dokryl signálem DAB+ další problematickou oblast

27. únor 2023

Osmdesát tři vysílačů digitální rozhlasové technologie DAB+ má v současné době v provozu bavorský veřejnoprávní vysílatel. Signál multiplexů Bayern na kanálu 11D a Mittelfranken na kanálu 8C byl rozšířen na nové technologické středisko Hersbruck/Pommelsbrunn. Kóta se nachází nedaleko Norimberku.

Kromě lepší kvality zvuku nabízí DAB+ výrazně větší rozmanitost programů než FM distribuce. Přes DAB+ je dostupná mimo jiné folková a dechovka BR Heimat ve výborné zvukové kvalitě. Další digitální rozhlasové programy jako BR Schlager nebo PULS, program BR zaměřený na mladou generaci, nebo kanál událostí BR24live jsou také k dispozici ve vynikající zvukové kvalitě.

Pro příjem digitálních programů potřebují posluchači DAB+ přijímač. Programy BR v dosahu jejich pokrytí lze snadno najít pomocí automatického vyhledávání kanálů. Celobavorská nabídka DAB+ je vysílána v lokalitě Hersbruck/Pommelsbrunn na kanálu 11D, regionální programy na kanálu 8C. S uvedením nového vysílače do provozu se vysílací síť DAB+ na kanálu 11D rozšíří na 83 míst v celém Bavorsku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související