Bára Basiková, Dasha, Michaela Nosková… Záznam koncertu ke 30. výročí Muzikál expresu

18. duben 2022, aktualizováno

Melodie z nejslavnějších českých a zahraničních muzikálů zazněly na narozeninovém koncertu rozhlasového pořadu Muzikál Expres. Ten si ke svému výročí nadělil nejenom koncert, ale také nové album s výběrem úspěšných interpretů i slavných muzikálových titulů.

Od roku 1990 se na vlnách Českého rozhlasu vysílá jediný muzikálový magazín v českém éteru. Jeho tvůrci, Michael Prostějovský a Pavel Bár, každý týden informují posluchače Dvojky o muzikálovém dění doma i ve světě.

Od roku 2013 Muzikál expres nahrává s předními pražskými i regionálními muzikálovými zpěváky nejslavnější melodie ze světoznámých muzikálů. Obvykle je doprovázejí dvě špičková rozhlasová tělesa: Symfonický orchestr Českého rozhlasu a Rozhlasový Big Band Gustava Broma.

Koncert ke třicátinám

V pátek 14. ledna 2022 oslavil Muzikál Expres své 30. výročí v Hudebním divadle Karlín s předními muzikálovými zpěváky – Bárou Basikovou, Dashou, Michaelou Noskovou, Romanem Tomešem, Jakubem Hübnerem, Pavlem Režným a dalšími.

Za hudebního doprovodu Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma pod vedením Vladimíra Valoviče zazněly písně z Fantoma Opery, Bídníků, Koček, Vlasů, Sunset Boulevard, Billyho Elliota, Carmen, Draculy, Evity, Plesu upírů nebo muzikálu Jesus Christ Superstar.

Koncertem Muzikál Expres 30 prováděli Sandra Pogodová (úplně vlevo) a Lukáš Adam (úplně vpravo)

Celým koncertem, jehož záznam odvysílá ČT Art a Český rozhlas Dvojka, provedli Sandra Pogodová a Lukáš Adam.

Album Muzikál Expres 30

Součástí narozeninového koncertu byl také křest nového alba s názvem Muzikál Expres 30 s výběrem slavných muzikálových titulů. Album slavnostně pokřtili generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral, ředitel Hudebního divadla Karlín Egon Kulhánek, tvůrci pořadu Michael Prostějovský a Pavel Bár a zpěvačka Bára Basiková.

Křest CD Muzikál Expres 30. Zleva: moderátoři pořadu Muzikál Expres Pavel Bár a Michael Prostějovský, generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral, ředitel Hudebního divadla Karlín Egon Kulhánek a zpěvačka Bára Basiková
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.