Baník je v semifinále MOL Cupu! V prodloužení udolal Liberec

3. duben 2019

Fotbalisté Ostravy zdolali ve čtvrtfinále poháru Liberec 2:1 po prodloužení. Domácí otočili zápas ze stavu 0:1, vítězný gól dal ve 102. minutě střídající Ondřej Šašinka.

Baník začal po sérii ligových neúspěchů s přestavěnou zálohou aktivně, ale vydrželo mu to jen čtvrt hodiny, do úvodního gólu Liberce. Ideální Hybšův centr z levé strany ještě lépe trefil Sýkora a Budinský proti jeho voleji neměl nárok.

Domácí poté znejistěli a soupeř toho mohl gólově znovu využít: projektilu Potočného z velkého vápna však v 39. minutě stálo v cestě břevno. Ostravu tak postavil znovu na nohy Baroš, který před přestávkou po centru Kuzmanoviče přehlavičkoval Nguyena.

Baník se ve druhé půli nadechl a stupňoval tlak. Z řady závarů však nic nevytěžil a utkání se muselo prodlužovat. Pak už měli domácí čisté gólové možnosti: Fillovu ránu z šestnáctky vyrazil Nguyen a liberecký brankář ve spolupráci s obránci zázračně zmařil i hlavičku

Stronatiho. Do třetice se už ostravské mužstvo dočkalo a po rohu se do odraženého balonu ukázkově opřel střídající Šašinka.

Liberec byl ve druhé půli prodloužení aktivnější. Musa ale z úhlu mířil jen do boční sítě, v 117. minutě si ve výborné pozici špatně zpracoval míč Kozák a nedůrazná koncovka Budinskému nenadělala problémy.

Postupují i Bohemians

Pražští Bohemians doma porazili olomouckou Sigmu 1:0 a a poprvé v samostatné historii postoupili do semifinále domácího poháru. O první domácí výhře „Klokanů“ od začátku října a po osmi zápasech rozhodl v 77. minutě Antonín Vaníček.

Čtvrtfinále fotbalového poháru MOL Cupu:
Baník Ostrava - Slovan Liberec 2:1 po prodl.
(1:1, 1:0)
Branky: 43. Baroš, 102. O. Šašinka - 16. Sýkora. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Flimmel. ŽK: Stronati, O. Šašinka - Mikula, Oscar, Sýkora. Diváci: 5734.

Bohemians Praha 1905 - Sigma Olomouc 1:0 (0:0)
Branka: 77. Vaníček. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Vodrážka. ŽK: Jemelka (Olomouc). Diváci: 2777.

zdroj: ČTK
Spustit audio