Apetýt

11. leden 2018

Pozvání přijala držitelka Křišťálové vařečky a certifikátu zdravé výživy - vedoucí školní jídelny Dagmar Trtková. Její domovská školní jídelna v Základní škole na Výsluní v Uherském Brodě se dokonce umístila jako první v celorepublikovém klání. Lze vařit chutně bez zásmažky? Jak naučit děti s chutí jíst méně oblíbené ryby nebo proč tvrdí, že to nejlepší, co naše dítě může potkat, je školní stravování?

autor: Andrea Kratinová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.