„Aby nám život nezahořkl natolik, že bychom se tu necítili dobře.“ Poslechněte si trojici novoročních přání

31. prosinec 2018

Osmičkový rok 2018 je u konce. Jaká jsou novoroční přání hejtmana Jihomoravského kraje, brněnské historičky a nové primátorky města Brna?

Historička Milena Flodrová, která se specializuje na historii města Brna, přeje zejména zdraví, bez toho se totiž neobejdeme. Aby lidé každý den zažili něco, co je pohladí po duši a aby Brno, potažmo celý svět prožíval spíše to lepší – zla je totiž na světě ještě pořád hodně.

Čtěte takéCo vy na to? s Milenou Flodrovou - ohlédnutí za osmičkovým rokem

Bohumil Šimek, hejtman Jihomoravského kraje vzpomněl projekt 100 lip, který byl oslavou 100 let založení republiky. „Máme za sebou rok oslav, rok osmičkový. Zážitek ze sázení sta lip, konkrétně ten poslední z 28. října v Mikulčicích a Kopčanech, ve mně zanechal silný dojem,“ říká.

„Vážím si lidí, kteří pracují pro kraj a zviditelňují ho – ať už jsou to vědci, vinaři, zemědělci, hasiči nebo záchranáři. Je to právě jejich práce, která tvoří život našeho kraje,“ pokračuje Šimek. Do nového roku přeje všem štěstí, zdraví a elán.

Markéta Vaňková, primátorka města Brna by ráda jeho občanům popřála hlavně zdraví – když je člověk zdravý, tak je zároveň šťastný a úspěšný. Dále spokojenost v osobním i profesním životě.

autor: lop
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.