500 lidí navštívilo den otevřených dveří ČRo Zlín. Dospělí obdivovali vilu, děti si zkoušely zprávy

Pro návštěvníky byl v pondělí připraven bohatý program. Setkání s moderátory, pohled do zákulisí vysílání a mnoho dalšího. Celodenní akci navštívilo přes 500 lidí.

Možnost prohlédnout si památkově chráněnou Vilu Jana Antonína Bati, která je také sídlem Českého rozhlasu Zlín, si v průběhu pondělka nenechaly ujít stovky lidí. Návštěvníci se mohli od rána až do 18. hodiny účastnit vždy v šedesátiminutových intervalech komentované prohlídky vily s moderátorkou Věrou Hotařovou.

„Jsem ráda, že se k nám přišlo podívat tolik lidí. Moc si našich posluchačů vážíme. Věřím, že si každý našel v bohatém programu to své a odnesl si minimálně příjemný zážitek. Děti si mohly vyzkoušet nahrát vlastní zprávy, prohlédnout si vysílací studia a také se samozřejmě setkat s našimi moderátory,“ uvedla programová ředitelka Českého rozhlasu Zlín Markéta Janíková. "Naši práci si nyní více představí, a možná jim tak budeme ještě bližší a to opačně, že se i naši moderátoři mohli setkat s posluchači z očí do očí," dodala.

Zdeněk Junák se fotografoval s posluchači ČRo Zlín

Návštěvníci dne otevřených dveří mohli průběžně potkat moderátory Petra Uhříka, Pavla Vacka, Tomáše Perutku a v neposlední řadě také herce a moderátora Zdeňka Junáka. "Jsem rád, že posloucháte Český rozhlas Zlín. Je to nejlepší stanice," pronesl s úsměvem k návštěvníkům Zdeněk Junák.

Den otevřených dveří ve sváteční den Český rozhlas Zlín zvolil také z důvodu, že již za několik dní to bude dva roky, kdy zlínské studio zahájilo plnohodnotné vysílání pro Zlínský kraj. Český rozhlas Zlín začal samostatné vysílání 1. listopadu 2017.

Další fotografie ze dne otevřených dveří můžete zhlédnout na našem Facebooku zde.

autor: Tomáš Patrick Hyánek

Související