Zloději kradli v Kroměříži i v Uherském Brodě. Škody výrazně převyšují milion

9. leden 2018 16:00

Zatím neznámí pachatelé se dnes brzy ráno vloupali do obchodu s elektronikou v Kroměříži. Z prodejny si odnesli mobilní telefony a tablety. A neznámý zloděj vykradl kanceláře firmy v Uherském Brodě na Uherskohradišťsku. Způsobil škodu přesahující milion korun.

V Kroměříži zloději způsobili škodu za několik set tisíc korun, řekla dnes ČTK kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová. Policie po pachatelích pátrá a žádá občany o případné svědectví.

Zloději se do obchodu vloupali zhruba ve 3:45 ve Vodní ulici v centru města. Podle mluvčí se dostali do prodejny po rozbití skleněné výplně dveří. "V obchodě poté rozbili skleněné vitríny, ze kterých vzali mobilní telefony a tablety," uvedla Kyšnerová.

V Uherské Brodě se zloděj do budovy v ulici Na Láně vloupal v noci na čtvrtek 4. ledna. Do objektu se dostal po vypáčení zadních dveří.

"Poté postupně navštěvoval kanceláře, ve kterých prohledával stoly, pokladny a páčil dveře trezorů. Z jednoho trezoru si nakonec odnesl hotovost přesahující milion korun. Událost si vyžádala příjezd jak kriminalistů, tak i kriminalistického technika," uvedla mluvčí Milena Šabatová.

Pachateli za krádež a poškození cizí věci hrozí v případě dopadení a odsouzení až osmileté vězení. Policisté nyní žádají o pomoc veřejnost. "Pokud někdo v uvedené ulici zaznamenal pohyb podezřelých osob nebo vozidel, ať kontaktuje linku 158," uvedla uherskohradišťská policejní mluvčí.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související