V sobotu 22. dubna se uskuteční jarní kolo Potravinové sbírky

21. duben 2023 11:36

Co kdyby dostat čočku bylo příjemné? To je s nadsázkou formulovaná otázka, kterou prezentují na svých webových stránkách organizátoři jarního kola sbírky potravin pro potřebné.

V sobotu 22. dubna se uskuteční jarní kolo Potravinové sbírky. Akci spolupořádají potravinové banky ve všech krajích Česka.

Lidé mohou od 8 do 18 hodin nakoupit ve vybraných obchodech trvanlivé potraviny a drogerii a za pokladnami nákup přenechat dobrovolníkům v zelených zástěrách s logem sbírky. Nákup poputuje do nejbližší potravinové banky.

Ve Zlínském kraji je ředitelkou místní Krajské potravinové banky Vendula Kovářová, která v rozhovoru uvedla, jaké jsou aktuální zásoby v této pobočce nebo komu jsou potraviny rozdávány a jaký je o ně zájem. Doplnila, že ve Zlínském kraji se do akce zapojilo 55 obchodů, ve kterých bude na dárce čekat 110 dobrovolníků. 

Přehled konkrétních obchodů, kde se sbírka 22. 4. 2023 koná, zájemci najdou na webové stránce sbirkapotravin.cz.

AKTUALIZACE 24. 4. 2023 – výsledky sbírky:

V potravinové sbírce 22. dubna se ve Zlínském kraji podařilo vybrat téměř 17 tun potravin a drogerie. Podle ředitelky Potravinové banky ve Zlínském kraji Venduly Kovářové se jedná o zatím nejúspěšnější jarní kolo potravinové sbírky. 

Spustit audio

Související