V Pákistánu zadrželi Češku s 9 kily heroinu. Podle úřadů je z Uherského Hradiště

10. leden 2018 12:25

Na mezinárodním letišti v pákistánském velkoměstě Láhaur byla dnes zadržena 21letá Češka, která pašovala devět kilogramů heroinu.

Informovala o tom na svém webu pákistánská televize Geo, podle níž česká občanka mířila do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Deník Daily Pakistan zveřejnil občanský průkaz dívky, který vydal městský úřad v Uherském Hradišti.

„Žena je nyní vyslýchána celníky v prostorách letiště, následně by podle našich informací měla být předána k dalšímu vyšetřování speciálnímu úřadu pro boj s narkotiky,“ řekla ČTK mluvčí ministerstva Irena Valentová. Prozatím jsme neobdrželi žádnou žádost o asistenci v této záležitosti, dotyčná Češka nás zatím nekontaktovala, dodala.

Češka Tereza H. měla tříměsíční vízum, které bylo vydáno 15. listopadu a opravňovalo ji k pobytu v Pákistánu do 14. února.

Pákistánský celní úřad uvedl, že na základě informací od zadržené provádějí bezpečnostní složky v současné době razie v různých částech Láhauru.

Pákistánský soused Afghánistán je největším světovým producentem opia, suroviny pro výrobu heroinu. Velké množství afghánských opiátů cestou na trhy v Evropě a Asii putuje přes Pákistán, uvádí protidrogový úřad OSN.

Související