Tipy na víkend ve Zlínském kraji: Unikátní představení v Podzámecké zahradě v Kroměříži nebo Festival česneku

21. červenec 2022

Máme pro vás tipy na fajn výlety a akce ve Zlínském kraji nejen na víkendové dny.

Festival česneku

23. července, zámek Buchlovice

Další ročník tradiční akce, vonící po česneku. Připraveny jsou česnekové pochoutky (včetně česnekových kuchařek), jarmark, muzika i zábavné hry a soutěže pro celou rodinu. Podrobný program najdete ZDE.

Zahrady Arcibiskupského zámku Kroměříž 

Ve dnech 23. až 26. července bude z důvodu konání kulturních představení uzavřena sala terrena. Podzámecká zahrada bude o víkendu 23. a 24. července uzavřena v 16.00 a v úterý 26. července ve 12.30 hodin. 

Čtěte také

23. července od 20 hodin ... První sólistka londýnského Královského Baletu a nejuznávanější primabalerína současnosti Natalia Osipovová ve svém prvním vystoupení v České republice v premiéře nového představení Force of Nature. Představení se uskuteční 23. července 2022 v zahradách Arcibiskupského zámku Kroměříž. Více informací ZDE.

24. července v 19:30 ... Divadelní hra z pera Patrika Hartla 4 sestry s hvězdným obsazením. Více informací ZDE.

26. července od 20 hodin ... Držitel dvou nominací na Oscara John Malkovich ve hře The Music Critic. Více informací ZDE.

Top Gun – Maverick v muzeu

23. července, Letecké muzeum v Kunovicích

Promítání letošního filmového hitu Top Gun: Maverick s Tomem Cruisem v hlavní roli, kdy si můžete užít tento skvělý film v naprosto jedinečném prostředí mezi letadly. Po skončení promítání bude možnost nahlédnout do interiérů rozsvícených letounů Jak-40 a Tu-154 a prohlédnout si další letadla v záři reflektorů.

Anenská pouť

22. - 24. července, náves v Jaroslavicích ... Tradiční akce s živou hudbou, pouťovými atrakcemi, bohatým občerstvením a doprovodným programem. V neděli mše svatá v kapli sv. Anny. Informace ZDE.

24. července, Dřevěné městečko v Rožnově pod Radhoštěm ... Oslava svátku patronky Valašska sv. Anny spojená s krojovaným procesím z farního kostela a pouťovou slavností v Dřevěném městečku. Program najdete ZDE.

Letní dobrodružství v muzeu

do 31. srpna, Zámek Kinských ve Valašském Meziříčí, Zámek Lešná u Valašského Meziříčí, Hvězdárna Vsetín nebo Zámek Vsetín

letni_dobrodrustvi-v-muzeu-2022_web_big.jpg

Pískoles 2022

do podzimu 2022, Pustevny

Pustevny v Beskydech znovu zdobí sochy zvířat z písku. Čtyři sochaři tu vytvořili devět velkých soch ohrožených druhů zvířat. Pro děti je připraveno pískohřiště s hracími prvky nebo naučná stezka.
Výstava bude na Pustevnách přístupná až do podzimu denně do 18 hodin. Vstupné je dobrovolné, výtěžek poputuje na beskydskou přírodu.

Zachraň jídlo!

do 13. listopadu, Kroměříž (Muzeum Kroměřížska)

Interaktivní výstavní projekt Zachraň jídlo! ukazuje, jak využít potraviny, které mají zdánlivě to nejlepší za sebou. Návštěvníci se dozví, co potraviny zažívají, než se dostanou na stůl, jak často neekologicky cestují. Zjistí také více o potravinovém odpadu a možnostech darování jídla nebo o tématu recyklace potravin. Akce je vhodná i pro rodiny s dětmi Návštěvníci mohou do výstavy zasahovat, doplňovat ji a obohacovat její poselství o vlastní zkušenosti.

Otevřené brány

Čtěte také

Otevřené brány jsou společným projektem Zlínského kraje, měst, obcí a farností. Smyslem projektu je zpřístupnění bohatého fondu památek církevní povahy, zejména umělecky a historicky cenných kostelů a jejich mobiliářů ve Zlínském kraji a také poukázat i na další zajímavá místa v okolí. Do akce se letos zapojilo 26 regionálních křesťanských staveb. 
Seznam míst a dobu, kdy je můžete navštívit, najdete ZDE.

Další tipy na procházky a výlety ve Zlínském kraji najdete ZDE

Nabízíme je i ve vysílání Českého rozhlasu Zlín každý všední den ve 14:30.
Vysíláme na frekvencích
UHERSKÉ HRADIŠTĚ 99,1 (JALUBÍ)
UHERSKÝ BROD 107,3 (ČERNÁ HORA)
VSETÍN 89,5 (BEČEVNÁ)
ZLÍN 97,5 (TLUSTÁ HORA)
nebo na internetu na zlin.rozhlas.cz.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.