Tipy na víkend ve Zlínském kraji: Portášské slavnosti, sklářský den nebo rockový festival ve Vizovicích

7. červenec 2022

Máme pro vás tipy na fajn výlety a akce ve Zlínském kraji nejen na víkendové dny.

Masters of Rock 2022

7. - 10. července, areál likérky R. Jelínek ve Vizovicích

Už 18. roční jedné z největších kulturních akcí v republice - mezinárodního open-air festivalu pro příznivce rocku. Ti se mohou těšit například na světové i české kapely – například Judast Priest, Nightwish, Sepultura, Citron, Arakain a desítky dalších.

Portášké slavnosti

8. - 10. července, Valašská Bystřice

Tradiční regionální akce historie portášů a četnických a policejních sborů,bitevní ukázka z období tureckých vpádů, divadelní a kaskadérská skupina na koních Štvanci, Falkonia  sokolníci, FS Troják, FS Valašský vojvoda, Kowal company, Cimbál clasik a další vystoupení. Hlavní den slavností je sobota 9. 7. Připraveno je i bohaté občerstvení a tombola.

Fair Play festival

9. července, Všemina

Fair Play festival představuje obrovskou nabídku sportů, hudby a interaktivní zábavy pro jednotlivce i celé rodiny. Vstupné je dobrovolné, všechny aktivity jsou zdarma.

Slavnostní roll-out Z-37 Čmelák

9. července od 13 do 15 hodin, Kunovice

V areálu Slováckého aeroklubu Kunovice proběhne v sobotu 9. července od 13 do 15 hodin slavnostní roll-out zrestaurovaného letounu Z-37 Čmelák DM-SNK. Těšit se můžete na slavnostní průlet Čmeláků a připraveno je také pár překvapení.

Sklářský den

10. července od 9 do 18 hodin, Rožnov pod Radhoštěm

Nedělní den ve Valašském muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm nabídne představení sklářského řemesla a práce mistrů sklářů na venkovní peci. Hrát bude cimbálová muzika Radhošť i harmonikář.

Slovácké léto

do 10. července, Uherské Hradiště

Slovácké léto je sportovně-hudební festivalu pro každého. Patnáctý ročník tohoto festivalu se letos ponese v duchu hesla „radost z pohybu“, nabídne nové sportovní disciplíny a zábavu pro všechny věkové kategorie. Podrobný program najdete ZDE.

Letní herna – české hračky

do 31. srpna, 14/15 Baťův Institut ve Zlíně

Po celé letní prázdniny si malí i velcí návštěvníci 14|15 Baťova Institutu budou hrát s legendárními hračkami, které se vyráběly v tehdejším Československu. Letní herna představí rodinám s dětmi designové hračky ze 70. a 80. let minulého století.
Návštěvníci si pohrají se stavebnicemi Merkur, Seva, Igráček, deskovými hrami v retro designu, oranžovými Tatrovkami, stavebnicí Walachia, dřevěnými hračkami Detoa, plechovými hračkami Kovap, houpacím kohoutem a mnoha dalšími hračkami.

Pískoles 2022

do podzimu 2022, Pustevny

Pustevny v Beskydech znovu zdobí sochy zvířat z písku. Čtyři sochaři tu vytvořili devět velkých soch ohrožených druhů zvířat. Pro děti je připraveno pískohřiště s hracími prvky nebo naučná stezka.
Výstava bude na Pustevnách přístupná až do podzimu denně do 18 hodin. Vstupné je dobrovolné, výtěžek poputuje na beskydskou přírodu.

Zachraň jídlo!

do 13. listopadu, Kroměříž (Muzeum Kroměřížska)

Čtěte také

Interaktivní výstavní projekt Zachraň jídlo! ukazuje, jak využít potraviny, které mají zdánlivě to nejlepší za sebou. Návštěvníci se dozví, co potraviny zažívají, než se dostanou na stůl, jak často neekologicky cestují. Zjistí také více o potravinovém odpadu a možnostech darování jídla nebo o tématu recyklace potravin. Akce je vhodná i pro rodiny s dětmi Návštěvníci mohou do výstavy zasahovat, doplňovat ji a obohacovat její poselství o vlastní zkušenosti.

Otevřené brány

Otevřené brány jsou společným projektem Zlínského kraje, měst, obcí a farností. Smyslem projektu je zpřístupnění bohatého fondu památek církevní povahy, zejména umělecky a historicky cenných kostelů a jejich mobiliářů ve Zlínském kraji a také poukázat i na další zajímavá místa v okolí.
Seznam míst a dobu, kdy je můžete navštívit, najdete ZDE.

Další tipy na procházky a výlety ve Zlínském kraji najdete ZDE

Nabízíme je i ve vysílání Českého rozhlasu Zlín každý všední den ve 14:30.
Vysíláme na frekvencích
UHERSKÉ HRADIŠTĚ 99,1 (JALUBÍ)
UHERSKÝ BROD 107,3 (ČERNÁ HORA)
VSETÍN 89,5 (BEČEVNÁ)
ZLÍN 97,5 (TLUSTÁ HORA)
nebo na internetu na zlin.rozhlas.cz.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.