Tipy na víkend ve Zlínském kraji: Festival zdraví, maškarní lyžovačka nebo výstava se živým hmyzem

2. březen 2023

Máme pro vás tipy na nejen víkendové akce ve Zlínském kraji.

Festival zdraví

4. - 5. března, Výstaviště Kroměříž

Akce je zaměřena na zdravý životní styl, bioprodukty, výživu. Nebudou chybět ani léčitelské či astrologické služby včetně zajímavých přednášek. Festival zdraví je otevřen od 9 do 17 hodin.

Maškarní lyžovačka

5. března, Ski areál Razula Velké Karlovice

Rodinné dopoledne plné zábavy a kostýmů s oblíbenou maškarní lyžovačkou na sjezdovce Horal ve Velkých Karlovicích na Valašsku. Pro malé lyžaře je připravena speciálně vyzdobená trať plná sladkostí (slalom vede mezi ozdobenými stromečky), těšit se mohou také na setkání se strašidýlkem Razulákem a Maxipsem Fíkem. Akce je určena malým závodníkům na lyžích a snowboardech, ale také dětem na sáňkách či bobech. 

Kamélie v Květné zahradě v Kroměříži

do 5. března, Kroměříž

Ve Velkém a Palmovém skleníku je k vidění výstava kamélií (denně od 9 do 16 hodin). Víkendy budou ozvláštněny doprovodným programem a prohlídkami s odborným komentářem.

Poznej HRAdiště + Jak se žije na prázdninách u tetičky na dědině 

Čtěte také

do 5. března, kino Hvězda v Uherském Hradišti

V kině Hvězda v Uherském Hradišti připravili dvě nové výstavy. Výstava „Poznej HRAdiště“ představuje stejnojmenný projekt, jehož cílem je hravou formou seznámit děti s historií a památkami města Uherské Hradiště. Expozice s názvem "Jak se žije na prázdninách u tetičky na dědině" pak ukazuje fotografie z příměstských táborů, které se už sedm let konají v kulturně-historickém areálu Park Rochus.

Terče kroměřížských ostrostřelců

do 5. března, Muzeum Kroměřížska

Výstava, na které návštěvníci mohou zhlédnout přes třicet dřevěných malovaných terčů kroměřížských ostrostřelců ze sbírky Muzea Kroměřížska. Motivy na terčích je přenesou až do druhé poloviny 17. století, nejmladší z nich je datovaný 1932. Součástí výstavy jsou také předměty dokumentující činnost střeleckých spolků v Kroměříži a krátký dokument, připravený ve spolupráci se Sborem uniformovaných ostrostřelců v Kroměříži.
Rozhovor s autory výstavy najdete ZDE.

Výstava obrazů Josefa Lady

Čtěte také

do 30. března, Obchodní dům Zlín

Více než sto obrazů a kreseb Josefa Lady vystavuje zlínská Galerie Desítka. Díla významného českého umělce najdou návštěvníci v desátém patře Obchodního domu ve Zlíně do 19. března denně od 10 do 18 hodin.
Autoři výstavy shromáždili 118 originálů ze soukromých i veřejných sbírek. Mezi nimi jsou jeho známá díla i málo vídané kresby, jako například série reklamních letáků vytvořených pro Pražské vodovody a kanalizace. Návštěvníci výstavy uvidí i samotného umělce v dobových záznamech promítaných na plátno. 

Čtěte také

Kriticky ohrožené jevy našich nářečí / výstava s mapami

do 30. dubna, Slovácké muzeum v Uherském Hradišti

Rozumíte řeči svých prarodičů, přátel a známých z jiných koutů naší země, mluví-li nářečím? Rozumějí oni vám? Rozdíly mezi nářečími českého jazyka prezentuje výstava s ozvučenými mapami, na kterých uslyší návštěvníci unikátní hlasové záznamy.

Modrotisk i jinak

do 11. června, Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm

Výstava přiblížuje originální tvorbu současných královédvorských designerů, prezentuje použití nejen modrotiskových forem, ale i jiných pomůcek k modrotisku na textilie. K vidění je ve výstavním sále Sušáku.

Společenský život hmyzu

do 9. července, Slovácké muzeum v Uherském Hradišti

Výstava Kláry a Pavla Bezděčkových z Muzea Vysočiny Jihlava dává nahlédnout do úžasného světa miniaturních, ale o to zajímavějších tvorů – do světa hmyzu. Součástí výstavy jsou i insektária s živým hmyzem.

Ledové království

do 29. října, Rožnov pod Radhoštěm

Čtěte také

25. ročník výstavy ledových soch, kde jsou tentokrát k vidění díla českých i světových umělců. Nabízí 16 zajímavých ledových soch, jednou z nich je ledový trůn, na kterém se návštěvníci mohou vyfotit. Otevírací doba je o víkendových dnech od 10 do 12 a od 13 do 16 hodin.

Další tipy na procházky a výlety ve Zlínském kraji najdete ZDE

Nabízíme je i ve vysílání Českého rozhlasu Zlín každý všední den ve 14:30.
Vysíláme na frekvencích
UHERSKÉ HRADIŠTĚ 99,1 (JALUBÍ)
UHERSKÝ BROD 107,3 (ČERNÁ HORA)
VSETÍN 89,5 (BEČEVNÁ)
ZLÍN 97,5 (TLUSTÁ HORA)
nebo na internetu na zlin.rozhlas.cz.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.