Svěcení luhačovických pramenů, cykloturistika, koncert vážné hudby a mnohem více. Víkend bude pestrý

Nadcházející víkend nabízí nespočet různých kulturních akcí napříč celým Zlínským krajem.

Pátek, 10. května 2019

Nenechejte si ujít jedinečnou atmosféru tradičního Otvírání pramenů v Luhačovicích. Od pátku do neděle je připraven bohatý program, v němž se představí mimo jiné Janek Ledecký, historická vozidla a bicykly, cimbálovky, pěvecké sbory, folklorní soubory. Vyvrcholením bude slavnostní svěcení pramenů. Více k programu najdete na webu www.luhacovice.cz

Sobota, 11. května 2019

(H)radovánky - tradiční slavnostní otvírání Malenovického hradu s doprovodným programem pro celou rodinu jsou připraveny od 10 do 16 hodin.

Férovou snídani, která proběhne v sobotu 11. května se ve Zlínském parku Komenského. Zlínský piknik na podporu pěstitelů se tak přidá k více než stovce míst, kde se ve stejný čas sejdou tisíce lidí, aby vyjádřily svůj zájem o pěstitele v zemích Afriky, Asie a Latinské Ameriky. Akce začne v 10 hodin.

Klášterní kaple v Napajedlích bude v sobotu 11. května od 17 hodin znít hudbou. Smíšený pěvecký sbor Canticum Camerale se představí s dílem italského barokního skladatele Giovanni Valentiniho nazvaným Missa Ferdinandi. Stejný program sbor předvede 12. května od 16 hodin v kostele Panny Marie Pomocnice křesťanů ve Zlíně na sídlišti jižní Svahy.

V Babicích si dají sraz milovníci cykloturistiky v sobotu 11. května, aby se společně vydali na Jarní cyklovýlet. Z Babic se v 9:15 vyráží na 50 km dlouhý okruh: Babice – Staré Město – Buchlovice – Smraďavka – Boršice – Ostrožská Nová Ves – Kostelany nad Moravou – Rybárny - Babice.

Do Starého Města můžete sobotu 11. května vyrazit za sportem a charitou. V 15 hodin se v areálu Sportparku Rybníček rozběhne charitativní běh 2 míle pro Diakonii. Každý uběhnutý kilometr partneři běhu – Sběrné suroviny UH a Euregnia -  promění na peníze pro Diakonii.

Za dobrým vínem se vydejte do Starého Města. V místní sokolovně bude 11. května od 16 hodin probíhat 10. výstava vín. Zahraje cimbálová muzika Bálešáci.

autor: Pavel Vacek
Spustit audio