Senátní křesla budou obhajovat Kunčar i Čunek. Potvrdilo je vedení lidovců

Senátoři za Vsetínsko, Zlínsko a Šumpersko Jiří Čunek, Patrik Kunčar a Zdeněk Brož budou na podzim za KDU-ČSL obhajovat senátní křesla. Jejich nominaci dnes schválil celostátní výbor lidovců.

V obou senátních volbách, kterých se Jiří Čunek v letech 2006 a 2012 zúčastnil, uspěl téměř v prvním kole. Ve druhém pak získal přes 70 procent hlasů. Čunek je hejtmanem Zlínského kraje.

„Jsem připravený obhajovat,“ potvrdil už dříve svou ochotu kandidovat také Patrik Kunčar. Ten je zatím i starostou Uherské Brodu. Pro Slovácký deník uvedl, že dvě funkce už mít nechce.

„Mám v Senátu spoustu věcí rozpracovaných, propojení funkcí starosty a senátora je pro město i region velmi užitečné,“ uvedl. 

Kunčar vyhrál v roce 2014 druhé kolo doplňovacích voleb. Ve druhém kole porazil Libora Lukáše z ODS, svůj hlas mu dalo 63,16 % voličů.

Podle předsedy lidovců Pavla Bělobrádka chce strana vyjednávat s dalšímu subjekty o společné podpoře v senátních volbách. „U každého z kandidátů máme přislíbenou podporu od jiných stran včetně těch, které jsou v Poslanecké sněmovně," řekl.

Související