Obyvatelé Zubří v referendu rozhodli. Krytý bazén nechtějí

13. leden 2018 17:54

Obyvatelé Zubří na Vsetínsku nesouhlasí s výstavbou krytého bazénu, který měl být součástí multifunkčního centra. V referendu se pro vznik bazénu vyslovilo 1029 voličů, proti jich bylo 1904. Celkem je ve městě 4497 oprávněných voličů.

"Je to vůle občanů, kterou respektuji. Referendum je platné a závazné," řekl dnes ČTK starosta Lubomír Vaculín (ČSSD). V referendu věnovaném bazénu hlasovali obyvatelé města už potřetí.

Otázka referenda, které se konalo současně s prvním kolem prezidentských voleb v pátek a dnes, zněla: "Jste pro krytý bazén ve městě Zubří?".

Bazén byl jednou z plánovaných součástí rozsáhlého komplexu s wellness službami, venkovním koupalištěm, novou kuželnou, lékařským domem a komunitním domem pro seniory.

"V pondělí se sejde rada a poradíme se, co dál. Jestli alespoň zrekonstruujeme venkovní bazén a postavíme lékařský dům a domov pro seniory, nebo celý projekt odpískáme," uvedl starosta.

Odhadované náklady na výstavbu krytého bazénu s wellness centrem, venkovním koupalištěm a novou kuželnou činily 130 milionů bez DPH. Stavět se mělo původně začít už loni v červenci. Na dalších minimálně 60 milionů má přijít lékařský dům a komunitní dům pro seniory. Na obě etapy už město získalo stavební povolení, do příprav projektu investovalo podle Vaculína přes pět milionů korun.

Volby a referendum v Zubří
autor: rv | zdroj: ČTK

Související