Na Vsetínsku napadlo až 25 centimetrů sněhu. Některé silnice jsou hůře sjízdné

29. prosinec 2017 09:05

Mezi deseti a pětadvaceti centimetry nového sněhu napadlo přes noc ve Zlínském kraji, hlavně na Vsetínsku a Uherskohradišťsku. Sníh tam komplikuje od rána dopravu. Silničáři stále mají v terénu veškerou techniku. Při jízdě je nutná zvýšená opatrnost.

Hasiči a silničáři museli asi čtyřicetkrát odstraňovat v noci popadané stromy na vozovky, například v Bohuslavicích, Ludkovicích nebo Březůvkávch na Zlínsku.

Přímo ve Zlíně, na sídlišti Jižní svahy, spadl smrk na balkon. Kroměřížským silničářům zase zapadly v noci dva sypače, a to v Rajnochovicích a u Lechotic

Na Vsetínsku navíc hrozí tvorba náledí, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic ČR. V kraji platí do 10:00 výstraha Českého hydrometeorologického ústavu před novou vysokou sněhovou pokrývkou a náledím.

 V regionu je převážně zataženo, místy sněží. Teplota se ráno pohybovala od minus tří do plus jednoho stupně Celsia. Odpolední maxima by podle předpovědi měla dosáhnout dvou stupňů nad nulou.

Sněžení by mělo během dopoledne postupně ustávat, odpoledne bude oblačno s ojedinělými sněhovými přeháňkami. Večer meteorologové očekávají místy polojasno až skoro jasno. Vát bude mírný severozápadní až západní vítr.

Sníh na Kroměřížsku
autor: pes | zdroj: ČTK

Související