Moliérův Scapino se na prknech zlínského divadla dostane mezi mafiány v roce 1930, prozrazuje režisér Roman Groszmann

Ve zlínském divadle bude mít premiéru komedie Scapino. V rozhovoru s režisérem Romanem Groszmannem tak byla řeč o této inscenaci, ale také o jeho režijní, herecké a pedagogické práci.

Roman Groszmann se narodil v Rožnově na Slovensku. Byl mimo jiné šéfem činohry Moravského divadla Olomouc a Slezského divadla Opava. Aktuálně žije v Brně, ale režijní práce ho pojí se Slováckým divadlem v Uherském Hradišti a s Městským divadlem Zlín, kde je stále na repertoáru jeho úspěšná komedie Dámský krejčí.

A právě ve zlínském divadle bude mít 4. listopadu 2023 premiéru nová incenace pod režijním vedením Romana Groszmanna Scapino, která má podtitul "ostře nabitá komedie". Jde o známou Moliérovu postavu, která ale bude tentokrát přesazená do kulis mafiánského podsvětí Chicaga roku 1929. Diváci v ní uvidí nejen zlínské herce, ale i hostující, a také mladé talenty. Jak prozrazuje sám režisér, nebude chybět ani dávka dobového jazzu.

Jak souvisí s Romanem Groszmannem myslivost? Jak se plány být lékařem změnily na cestu k divadlu? A proč je raději režisérem než hercem? I to se dozvíte v záznamu rozhovoru s Romanem Groszmannem.

Spustit audio

Související