Lidé v Otrokovicích loni najezdili na kole do práce nejvíc kilometrů v Česku. Letos se chtějí obejít bez aut stovky lidí

Už 260 účastníků za Zlín a Otrokovice se přihlásilo do motivační soutěže Do práce na kole. A kroměřížská radnice nachystala na květen kampaň Do rachoty Kolem Kroměříže.

Cílem Do práce na kole je motivovat co nejvíce lidí, aby jako dopravní prostředek po městě používali jízdní kolo, nebo do práce chodili pěšky nebo běhali.

„Letos má soutěž řadu novinek. Poprvé mohou například soutěžit jednotlivci, nebo se mohou zapojit i studenti. Této příležitosti se chopila i Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně,“ uvedla Jana Vybíralová, koordinátorka soutěže pro města Zlín a Otrokovice.

Stejně jako v minulém ročníku i letos spolu porovnají síly také týmy zlínské a otrokovické radnice.

Z dosud 260 přihlášených účastníků je jich celkem 150 z Otrokovic a otrokovických firem. Ze Zlína a místních firem je to zatím 110 lidí. V Kroměříži je akce podle lidoveckého místostarosty Pavla Motyčky určená obyvatelům města i lidem z okolí, kteří do Kroměříže dojíždějí za prací.

Ve Zlíně se minulý rok zapojilo 259 a v Otrokovicích 252 soutěžících. Vytvořili 144 týmů po 2 až 5 členech z 81 firem a společně najezdili, naběhali či nachodili 149 889 šetrných kilometrů. V uvedeném roce byli v rámci celé České republiky nejvýkonnější reprezentanti z Otrokovic. Průměrně ujeli 395 kilometrů za měsíc.

autoři: pes , Tomáš Fránek

Související