Komplikace na silnicích i železnici. Dopravu ve Zlínském kraji naruší několik uzavírek

Český rozhlas Zlín přináší aktuální přehled o dopravní situaci v našem regionu.

Na železniční trase mezi Tlumačovem, Hulínem a Říkovicemi se chystá výluka. Začne v sobotu sedmého dubna v osm hodin ráno a skončí desátého dubna v šestnáct hodin. Vlaky nahradí autobusy. Důvodem je modernizace zabezpečovacího zařízení,“ připomíná za krajského koordinátora veřejné dopravy ředitel organizace František Brachtl.

Řidiče čekají částečné i úplné uzavírky. Objíždí se například Rymice na Kroměřížsku. Opravují tam průtah.

Rekonstrukce se týká úseku dlouhého přes osm set metrů. Jde o investici za sedmnáct a půl milionu korun. Až do konce července musí řidiči počítat s úplnou uzavírkou. Osobní auta budou jezdit přes Količín, Všetuly a Holešov. Nákladní vozidla čeká objížďka přes Němčice, Hulín a Holešov.

Parkujte u domů, dostanete peníze. Otrokovice chtějí uvolnit ucpané ulice

Parkování (ilustrační foto)

Radnice v Otrokovicích na Zlínsku přispěje lidem na budování parkovacích míst.

S dlouhou objízdnou trasou musí počítat řidiči nákladních automobilů kvůli rekonstrukci silnice mezi Chvalčovem a Tesákem na Kroměřížsku. Řidiči osobní aut na trase jezdit můžou, ala na několika místech je provoz jedním pruhem řízený semaforem.

Nákladní auta nesmějí také na silnici mezi Velkými Karlovice a Solání na Vsetínsku. Objížďka vede přes Bumbálku, Prostřední Bečvu a Hutisko-Solanec.

Úplná uzavírka pro veškerá motorová vozidla je ve Zlechově na Uherskohradišťsku. Objíždí se přes Buchlovice.

Ve Zlíně-Štípě opravují ulici Zámecká. Silnici třetí třídy je nutné objíždět až do září po ulicích Nová cesta a Lešenská.

autor: pes
Spustit audio

Související