Kefírové palačinky

Palačinky jsou doslova klasika, ovšem povýšené kefírovým mlékem dostanou vláčnost, která příjemně překvapí.

Budete potřebovat:

  • 500 ml kefírového mléka
  • 250 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • špetku soli
  • 1 lžičku krupicového cukru
  • 1 lžičku jedlé sody
  • 1 vanilkový cukr
  • čokoládu na vaření
  • libovolné ovoce (čerstvé nebo zmražené)

Postup:

  1. V míse smícháme hladkou mouku se solí, krupicovým cukrem, vanilkovým cukrem a jedlou sodou.
  2. Přidáme vejce a kefír a vypracujeme těstíčko, ze kterého na vymazané pánvi smažíme palačinky z obou stran do zlatova.
  3. Na talíři polévame rozpuštěnou čokoládou, zdobíme ovocem a kopečkem šlehačky.

Související

  • Jablkový koláč ve skleničce

    Středeční recept Apetýtu vás může inspirovat k přípravě sladkého překvapení. Připravte si jablkový koláč ve skleničce.

  • Šulánky s mákem

    Páteční recept možná znáte z dětství a prázdnin u babičky. Apetýt dnes vaří škubánky nebo chcete-li šulánky s mákem!

  • Kefírová buchta podle Petry Burianové

    Tenhle recept Apetýtu si zamilujete! Je jednoduchý a výsledek nadchne každého strávníka. Více prozradí cukrářka Petra Burianová.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.