Kabaret Ovčáček miláček končí. V divadle a kinech ho vidělo skoro patnáct tisíc lidí

8. leden 2018

Poslední představení inscenace Ovčáček miláček dnes odehrají herci Městského divadla ve Zlíně. Premiéru a sedm repríz vidělo od srpna loňského roku více než čtyři a půl tisíce diváků.

V hlavní roli mluvčího presidenta republiky naposledy vystupoval Marek Příkazký. „Politickou satiru jsem nikdy nedělal. A ani jsem vlastně netušil, jak politická satira vlastně chybí a jaký je po ní obrovský hlad,“ uvedl herec.

"Chtěli jsme vyprovokovat diváky k tomu, aby šli k volbám, což se nám snad trochu podařilo. Nedáváme recept, koho volit, ale apelujeme na to, aby lidé hlavně šli volit," uvedl Michálek.

Derniéra je stejně jako předchozí představení vyprodaná a divadlo dokonce muselo přidat místa na sezení na schodech. Ovčáček miláček měl premiéru loni 31. srpna. "Měl sedm repríz a do divadla přilákal více než 4600 diváků," uvedla mluvčí divadla Veronika Jurčová. V kinech představení vidělo na 11 tisíc lidí.

Ve druhém díle přibyla postava Andreje Babiše, Bohuslava Sobotky, Lubomíra Zaorálka, Ivany Zemanové či Jiřího Kajínka.  Velkou část textu tvoří přepisy projevů, rozhovorů a tweetů.

Kabaret Ovčáček Miláček v divadle končí
autoři: Libor Netopil , Tomáš Fránek

Související