Je dobře, že Sokol žije a bude žít. Stovky cvičenců všech věkových kategorii zaplnily uherskobrodský stadion

Zcela zaplněný stadion v Uherském Brodě včera sledoval slet sokolů ze Zlínského kraje.

Diváci viděli devět hromadných skladeb, při kterých se představilo skoro osm stovek cvičenců.

„Trénovali jsme asi půl roku zábavnou formou, tak aby to děti bavilo,“ říká učitelka uherskobrodské mateřské školy Marie Johaníková.

Na stadion přinesl historickou vlajku uherskobrodského Sokola jeden z nejstarších účastníků akce, Miroslav Mlýnek. Ten se narodil v roce 1928 a k jeho narození jeho rodičům poslal přání prezident Tomáš Garrigue Masaryk. „Je dobře, že Sokol žije a bude žít,“ říká Miroslav Mlýnek.

„Moje maminka říkala, že tam navrchu je někdo, kdo má nás má rád,“ pochvalovala si starostka Tělocvičné jednoty Sokol Uherský Brod Sabina Běhůnková, podle které vyšlo jak počasí, tak nástupy cvičenců.

XVI. všesokolský slet se uskuteční v Praze od 1. do 6. července a aktivně se do jeho akcí zapojí až 20 tisíc účastníků, z toho asi 2 500 ze zahraničí.

Letošní ročník připomene i 100 let samostatné republiky a klíčovou roli, kterou při jejím založení sokolové hráli. Slet je také součástí oficiálních oslav výročí. Zahájí ho 1. července tradiční průvod 15 tisíc domácích i zahraničních sokolů centrem Prahy.

Sokolský slet v Uherském Brodě
Sokolský slet v Uherském Brodě
Sokolský slet v Uherském Brodě
Sokolský slet v Uherském Brodě

Související