Dresy německých a izraelských olympioniků pochází ze zlínského ateliéru Zuzany Bahulové

Ve svém zlínském ateliéru navrhuje dresy pro sportovce z celého světa. Designérka Zuzana Bahulová vyrobila dresy pro německé a izraelské sportovce na letošní olympijské hry.

Němečtí veslaři a paralympijský tým z Izraele se letos na olympiádě v Tokiu představí ve sportovním oblečení, které navrhla zlínská designérka Zuzana Oharek Bahulová.

Jako bývalá veslařka má výhodu a ví, co sportovci potřebují. „Na samotném designu jsem úzce spolupracovala se samotnými veslaři. Mezinárodní spolupráce mě vždy velmi těší,“ říká Zuzana Oharek Bahulová.

Práce pro reprezentanty Německa a Izraele jí zabrala více než rok a výsledek schvalovaly olympijské federace daných států. Celkově jsou to už čtvrté olympijské hry, na kterých budou k vidění její kolekce. Mezi nejznámější se řadila ta pro jamajské bobistky.

Zuzana Oharek Bahulová - autorka dresů německých a izraelských olympioniků Tokio 2021

V tomto roce Zuzana Oharek Bahulová vytvořila také kolekci oblečení pro mezinárodní veslařskou federaci (FISA) nebo osobní kolekci pro úřadujícího mistra světa ve skifu Olli Zeidlera. Navrhuje rovněž pro Olafa Tufteho, známého norského veslaře nebo pro maďarský a slovenský národní tým.

Zuzana Oharek Bahulová bude v pondělí 26. července také hostem Rendez-vous Českého rozhlasu Zlín. Nezapomeňte poslouchat před půl čtvrtou odpoledne.

Zuzana Oharek Bahulová - autorka dresů německých a izraelských olympioniků Tokio 2021

Zuzana Oharek Bahulová

Zuzana Oharek Bahulová je česká designérka, která v současnosti pracuje pro Centrum výzkumu obouvání na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně jako vedoucí designu a konstrukce obuvi. Doktorát získala z animované tvorby a v rámci studií absolvovala několik prestižních zahraničních stáží, například na California Institute of the Arts,  kterou založil Walt Disney. Její projekty dosáhly prestižních designových ocenění.

autoři: Veronika Žeravová , Růžena Vorlová | zdroj: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Spustit audio

Související