Do Česka míří Friederike. Ve Zlínském kraji už místy hustě sněží, namrzají silnice

17. leden 2018 19:50

Celou Českou republiku včetně Zlínska zasáhne podle meteorologů husté sněžení, bude se tvoři ledovka a foukat silný vítr. Problémy v dopravě jsou už třeba na Zlínsku nebo Vsetínsku.

Ve výstraze to dnes uvedl Český hydrometeorologický ústav. V celém Zlínském kraji platí výstraha před sněžením a větrem do zítřejší šestnácté hodiny. A ledovka se může tvořit do 600 metrů nad mořem.

Způsobí to tlaková níže s označením Friederike, do Česka dorazí postupně přes Německo a Polsko.

Podle meteorologů má chumelit už dnes, za hodinu mohou spadnout až tři centimetry sněhu. Hustě sněží v okolí Fryštáku, v Holešově. Řidiči mají problémy ve Zlíně nebo v Horní Bečvě. A sníh leží také na dálnici v okolí Kroměříže. A kamiony blokují silnici E50 ve stoupání k hraničnímu přechodu Starý Hrozenkov.

Další velmi silné sněžení se očekává ve čtvrtek, kdy na horách může napadnout až 30 centimetrů sněhu. Kvůli silnému sněžení očekávají meteorologové kalamitní stav na silnicích. Varují i před náledím, silným větrem a závějemi. Náledí se očekává v celém Česku od dnešních 16:00.

Výstraha před silným sněžením s vysokým stupněm nebezpečí platí od dnešního poledne v Čechách do čtvrtečních 11:00, na Moravě a ve Slezsku včetně Zlínska do čtvrtečních 16:00.

Na Zlínsku začalo v podvečer hustě sněžit

Související